Puterea efectului placebo și condamnarea la moarte prin efectul nocebo!

puterea efectului placebo
Pentru vindecarea ta, activează puterea efectului placebo, acționează pe mai multe direcții:

Puterea efectului placebo și condamnarea la moarte prin efectul nocebo este articolul care demonstrează cât de mult contează modul în care medicul comunică cu pacientul.

Pe fondul handicapului locomotor cu care m-am născut și care s-a agravat teribil de tare când aveam doar 22 de ani, în 2009 am ajuns într-un spital din București cu șoldul drept dislocat. Aveam nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă pentru a-mi înlocui articulația șoldului cu o proteză artificială. Operația se numește artroplastie totală de șold și astăzi, după 10 ani, este o operație cu o rată de succes de 100% dacă este realizată într-un spital bun și de un medic excelent. Este intervenția chirurgicală care nu doar că îți înlătură complet durerea, ci îți redă capacitatea de a merge normal, de a funcționa normal și de a duce o viață normală.

Puterea efectului placebo – Limitele sunt doar în mintea noastră!

Ei bine, eu n-am avut nevoie doar de o proteză de șold, am avut nevoie de 2 proteze de șold și de 2 proteze de genunchi deoarece cele mai importante articulații ale piciorelor mele au cedat rând pe rând. Așadar, medicul care m-a operat m-a dezasamblat și m-a asambalt de 4 ori pentru a-mi reda capacitatea de a merge. Timp de 3 ani cât am făcut operațiile și am urmat procedurile de recuperarea nu am putut merge deloc. Nu puteam să mă ridic nici cât să merg până la baie.

În tot acest timp în capul meu au existat tot timpul 2 voci, vocea medicului meu care îmi spunea „o să mergi din nou, n-ai niciun motiv să nu poți merge” și vocea directorului spitalului care credea că nu o să mai pot merge niciodată.

Ce s-a întâmplat de fapt? Am învățat să merg din nou. Cum? Cu ajutorul medicinei și prin puterea minții mele!

Puterea minții este nelimitată. Trupul se îmbolnăvește prin acumularea gândurilor și a emoțiilor toxice și tot trupul se vindecă prin eliberarea și depășirea gândurilor și a emoțiilor nocive. Așadar, ceea ce face diferența dintre boală și sănătate este modul în care îți folosești mintea și îți trăiești viața. Viața pe care o trăim este oglinda gândurilor noastre.

Dacă îți merge rău, gândește-te de ce îți merge rău. Gândește-te ce exces faci, ce acumulezi, care îți sunt credințele, care este traiectoria ta, cui faci rău și pe cine condamni pentru a-ți fi ție bine?! Introspecția te ajută să identifici cauza, iar dacă afli cauza știi de unde să începi vindecarea.

Ascultă diagnosticul, ignoră pronosticul negativ!

Când ajungi la medic răul a fost deja făcut. Acumularea de gânduri și emoții toxice și-au răsfrânt deja efectele asupra sănătății tale. Ascultă diagnosticul medicului, află boala de care suferi, dar NU lua în seamă și pronosticul dacă acesta este negativ.

De ce spun acest lucru? Deoarece unii medici au prostul obicei de a fi fataliști și comunică diagnosticul pacientului într-un mod cât se poate de prost. Când spui unui om că este deja bolnav de cancer în stadiu 4 și că mai are de trăit doar câteva luni îl condamni din start la moarte. Cel care aude din gura unei autorități că o să moară, atunci probabilitatea de a muri crește.

Poate că viața are un termen de valabilitate, însă oricât ar fi medicii de învățați, oricâte previziuni corecte au făcut ei de-a lungul carierelor lor, majoritatea pronosticurilor lor pozitive sau negative s-au adeverit datorită sau din cauza efectelor placebo sau nocebo.

Cum funcționează puterea efectului placebo?

Efectul placebo activează capacitatea de vindecare prin puterea minții. Dacă tu crezi cu toată ființa ta că o să trăiești, că o să te vindeci, că o pastilă, o procedură-minune, o intervenție chirurgicală sau un tratament te vindecă de boala pe care o ai, atunci vindecarea se va produce prin puterea minții tale dacă însoțești această credință și de un stil de viață sănătos, în acord cu legile divine, și de o iubire nemărginită pentru viață și pentru oameni. Totodată, dacă o autoritate, un medic îți spune că o să trăiești în ciuda diagnosticului nefericit, iar tu crezi acest lucru, vindecarea se produce.

Au existat N experiemente în care oamenii au primit pastile din zahăr pentru a se vindeca de anumite afecțiuni și s-au vindecat. Au existat N experiemente în care oamenii au fost tăiați și cusuți la loc fără să se intervină asupra organelor lor și s-au vindecat de anumite boli. Efectul placebo este real și este puternic.

Fie păcălit, fie perfect conștient, orice om are capacitatea de a răspunde pozitiv la efectele tratamentului placebo. De ce? Pentru că toți suntem născuți cu capacitatea de a ne vindeca și de a ne regenera organele. Diferența dintre vindecare și boală / moarte este reprezentată de credința noastră în ceea ce privește rezultatul final.

Puterea minții este nelimitată!

Efectul nocebo activează incapacitatea omului de a se vindeca și cauzează moartea. Când un om crede pronosticul fatalist al unui medic, când nu crede în posibilitatea de a se vindeca, când trăiește cu frica morții în mod constant, atunci moartea se instalează exact în termenul indicat de medic. Tocmai de aceea este și extrem de important modul în care medicul comunică diagnosticul și soluțiile de vindecare.

Te-ai îmbolnăvit de cancer? Ok!

Asta nu înseamnă că o să mori.

Pentru vindecarea ta, activează puterea efectului placebo, acționează pe mai multe direcții:

 • Crede că te vei vindeca.
 • Crede că tratamentul va funcționa în cazul tău.
 • Află cauza îmbolnăvirii tale.
 • Elimină factorii care au cauzat îmbolnăvirea ta.
 • Retrage-te pentru o perioadă într-un loc care să genereze liniște, pace, bucurie și iubire.
 • Imaginează-ți procesul de vindecare.
 • Mergi la un psiholog care să te ajute să îți înțelegi gândurile și emoțiile.
 • Axează-te pe dezvoltarea conștiinței tale.
 • Axează-te pe dezvoltarea ta spirituală.
 • Purifică-ți gândurile și sentimentele.
 • Iartă-te!
 • Iubește-te!
 • Acceptă-te așa cum ești.
 • Împacă-te cu trecutul.
 • Trăiește prezentul cu toată inima ta.
 • Bucură-te de lucrurile simple.
 • Reapropie-te de Dumnezeu.
 • Roagă-te ca și cum vindecarea ta s-a produs și mulțumește-i lui Dumnezeu pentru această ocazie minunată și miraculoasă de a reveni pe calea cea bună și de a-ți explora potențialul tău maxim.
 • Promite-ți că nu vei mai comită niciodată și în nicio împrejurare lucruri împotriva ta sau împotriva celor din jur și că de acum înainte și în fiecare clipă a vieții tale vei trăi pentru tine, pentru iubire și pentru binele omenirii.

Și lista poate continua…

Nu ignora puterea efectului placebo!

Moartea nu trebuie să fie mai firească decât vindecarea!

– II – 

Accesează link-urile Sfaturi Motivaționale BuzăuDezvoltare Personală Buzău sau Consiliere Psihologică Buzău pentru mai multe articole interesante! 

0 0 vote
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments