Pandemia de Coronavirus: selecție naturală sau oportunitate de dezvoltare?!

pandemia de coronavirus
pandemia de coronavirus

Pandemia de Coronavirus: selecție naturală sau oportunitate de dezvoltare?! Covidul încă ne dă de furcă. Se împlinesc aproape 8 luni de când ne confruntăm cu această pandemie, iar astăzi, 03.10.2020, România înregistrează peste 2.000 de îmbolnăviri zilnice cu Covid-19. Pentru a înțelege mai bine ce este pandemia de coronavirus, cred că trebuie să clarificăm ce nu este pandemia de Covid.

Ce NU este pandemia de coronavirus?

Pandemia de coronavirus NU este un produs conspirațional, o armă biologică sau o pedeapsă de la Dumnezeu. Dar, totodată, această situație aproape scăpată de sub control nu este accidentală. Extinderea pandemiei este direct proporțională cu gradul nostru de responsabilitate. Noi am fost, suntem și rămânem generatoarele pentru propagarea acestei pandemii la nivel global.

Ce ESTE pandemia de coronavirus?

Pandemia de coronavirus ESTE rezultatul conștiinței noastre colective. În „creierul colectiv” se află toate gândurile, ideile și sentimentele noastre, împreună cu trecutul, prezentul și viitorul nostru.

Gândurile negative

Răutatea

Invidia

Nepăsarea

Sila

Minciuna

Viclenia

Necinstea

Discordia

Meschinăria

Supărarea

Dușmănia

Lăcomia

Teama

Frica

Rușinea

…și oricare alte gânduri, sentimente și fapte care lezează propria persoană sau oamenii din jur sunt înregistrate în creierul colectiv și se propagă în lume sub forma pandemiilor, dezastrelor naturale, războaielor, atentatelor și a conducătorilor tirani.

Acest lucru se întâmplă deoarece suntem conectați între noi și suntem conectați cu întregul Univers. Ba chiar mai mult decât atât, fiecare gând și faptă a noastră reprezintă O ACȚIUNE, la această acțiune există o RECȚIUNE a lumii înconjurătoare. Reacțiunea reprezintă un răspuns-repercursiune la o anumită acțiune, fie că această acțiune este un gând, o faptă sau doar un sentiment.

Totul funcționează în lume pe principiul CAUZĂ și EFECT!

Așadar, pandemia a fost creată de conștiința noastră colectivă, în urma tuturor gândurilor, sentimentelor și faptelor noastre negative. Este timpul să ne asumăm responsabilitatea pentru vremurile pe care le trăim astfel încât fenomenul de extindere a pandemiei să fie nu doar stopat, ci chiar exterminat.

Cum am ajuns în această situație?

Ne-am străduit foarte mult pentru a ne pedepsi și pentru a ne demonstra șcenariile fatidice.

Ziua de luni era cea mai detestată.

Timpul nu ne mai ajungea.

Jobul era o corvoadă.

Banii erau prea puțini.

Soția era enervantă.

Bărbatul era un porc.

Bunica era o povară.

Soacra era o pedeapsă.

Amanta era exagerată.

Copiii erau obraznici.

Iubirea nu ne interesa.

Afecțiunea nu conta.

Restaurantele erau niște mizerii.

Barurile nu ne mai distrau.

Terasele ne incomodau.

Cluburile ne stresau.

Vacanțele ne zăpăceau.

Nu mai socializam față în față.

Nu mai comunicam față în față.

Nu ne mai zâmbeam!

Nu ne mai îmbrățișam!

Nu ne încurajam, ci ne bârfeam!

Nu ne felicitam, ci ne invidiam!

Vă mai aduceți aminte?! Nimic nu ne mai convenea! Eram nemulțumiți de tot și de toate, într-o mai mică sau mai mare măsură. Cât am stat blocați în casă, unii dintre noi am rămas fără locuri de muncă, am rămas fără bani, am fost privați de libertate, de aer, de iubirea și prezența celor dragi. Am conștientizat cât de frumoasă și armonioasă era viață înainte de pandemia de coronavirus abia când am pierdut aproape totul. Noi nu am apreciat armonia, libertatea și abundența, am conștientizat abia după ce am pierdut toate privilegiile de care ne-am bucurat în ultimii 30 de ani.

Așa cum vă puteți da seama, pandemia de coronavirus nu reprezintă o selecție naturală a celor puternici de cei slabi, a celor sănătoși de cei bolnavi sau a celor inteligenți de cei proști. Pandemia de coronavirus este exact oportunitatea de care aveam nevoie pentru a ne dezvolta din punct de vedere spiritual, personal și profesional. Acum avem ocazia să EVOLUĂM ÎMPREUNĂ, nu separat!

Pandemia de coronavirus este o oportunitate de dezvoltare la care avem cu toții acces și șanse egale!

Odată ce înțelegem că suntem conectați între noi și cu inima Universului, procesul poate fi inversat. Astfel, dacă hrănim creierul colectiv cu gânduri bune, fapte frumoase și sentimente constructive, Covid-19 va fi exterminat și lumea va înflori. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră și pentru cea a celor din jur. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru sănătatea noastră și pentru cea a celor din jur.

Dacă până acum 8 luni de zile NU am știut să ne respectăm, să ne protejăm, să ne ajutăm și să ne iubim, este momentul să învățăm ACUM. Astfel, prin respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei (purtat de mască, spălat pe mâini, menținerea distanței sociale, etc.), prin adoptarea unui comportament responsabil, prin aprecierea a tot ce este bun și frumos în jurul nostru și prin iubirea pe care o manifestăm față de noi și față de cei din jur, putem inversa procesul și putem extermina pandemia de Covid-19.

Evoluăm împreună, NU separat!

Pandemia de coronavirus va accelera procesul de digitalizare, astfel multe profesii și domenii vor fi înlocuite total sau parțial de sisteme informatice bazate pe inteligența artificială. Pentru a „supraviețui” inteligenței informatice, trebuie să învățăm să o folosim în avantajul nostru, astfel încât factorul uman să nu poată fi exclus. Fie ne adaptăm, fie rămânem în urma tehnologiei.

Chiar dacă cel mai cumplit scenariu, acela de a reveni la Starea de Urgență, nu se va mai întâmpla, este timpul să ne dedicăm lucrurilor pe care le iubim. Astfel, acum este momentul să facem tot ceea ce nu am avut niciodată timp să facem. Acum este momentul perfect să devenim scriitori, muzicieni, pictori, dansatori sau antreprenori. Acum este momentul să ne dedicăm cu toată ființa activităților pe care le iubim deoarece, pe termen lung, excelența într-un domeniu este posibilă doar când talentul devine vocație. Acum este timpul să acordăm atenție deosebită împlinirii sufletești. Atunci când facem ceva cu plăcere, iubire și devotament, abundența financiară reprezintă un rezultat inevitabil și firesc!

Trăiam pe pilot automat! Acum este timpul să ieșim de pe pilotul automat pentru a trăi conștient și deplin!

Nu supraviețuiește cel puternic! Evoluează cel care este adaptabil, responsabil, atent, conștient, bun și încrezător!

 

Imagine de Alexandra_Koch de la Pixabay.com.

– II – 

Accesează link-urile Sfaturi Motivaționale BuzăuDezvoltare Personală Buzău sau Consiliere Psihologică Buzău pentru mai multe articole interesante!

 

5 2 votes
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments