Internetul dăunează grav realității! Ia o pauză de la robotizare!

internetul dauneaza grav realitatii

Internetul dăunează grav realității! Ridică ochii din telefon. Lasă jos tableta. Închide laptopul. Stinge televizorul. Scoate-ți căștile din urechi. Când te-ai conectat ultima dată cu realitatea?! Privește cerul. Inspiră aerul curat. Mergi cu picioarele goale direct pe pământ. Lasă pietrele să-ți înțepe tălpile virgine. Îmbracă-te sumar și dă voie soarelui să-ți atingă pielea neîntinată de creme, protecții sau alte porcării pe care le dai pe tine de teamă îmbolnăvirii de cancer.

N-o să te îmbolnăvești de cancer. Nu ți se întâmplă nimic rău. N-o să pierzi controlul. Nu ești expus/ă. Nu ești vulnerabil/ă. Ți se pare că realitatea este imprevizibilă? Crezi că nu deții controlul? Ai impresia că te plictisește? Nu găsești nimic palpitant sau incitant? Te apucă panica? Înnebunești să stai în liniște? N-ai ce vorbi cu tine? Nu știi cine ești? Te simți mai singur/ă ca niciodată?!

Nu doar că ai pierdut conexiunea cu realitatea,

ai pierdut conexiunea cu tine!

Gadget-urile nu sunt nici bune și nici rele. Tehnologia nu este rea sau bună. Internetul în sine nu este nici bun și nici rău. Internetul și tehnologia sunt instrumente și surse de informație. Problema este ceea ce faci cu tehnologia, cât timp folosești internetul și pentru ce folosești internetul.

Internetul dăunează grav realității atunci când petreci mai mult timp pe Facebook decât făcând lucruri contructive pentru dezvoltarea ta. Internetul dăunează grav realității atunci când publici pe Instagram fiecare mișcare a ta. Internetul dăunează grav realității atunci când nu mai știi să interacționezi cu oamenii în afara unui chat. Internetul dăunează grav realității atunci când canalele de Youtube sunt mai interesante decât timpul petrecut citind o carte.

Internetul seduce mintea și anesteziază durerea,

Dar nu rezolvă problemele!

Internetul dăunează grav realității atunci când intimitatea pe Snapchat este mai intensă decât în patul conjugal. Internetul dăunează grav realității atunci când jocurile video sunt mai atractive decât partidele de amor cu iubita. Internetul dăunează grav realității când conversațiile pe Whatsapp sunt mai numeroase decât cele față în față. Internetul dăunează grav realității când serialele de pe Netflix sunt mai importante decât filmul vieții tale. Internetul dăunează grav realității când habar n-ai cum să mai funcționeazi fără să ai telefonul în mână.

Știu, fără telefon și internet ești obligat/ă să te gândești la tine. Ajungi să te confrunți cu proprii demoni. Te năpustesc fricile. Îți realizezi neîmplinirile. Conștientizezi lipsurile. Te trezești din iluzie și dai piept cu nefericirea. Nu mai ești productiv/ă. Viața ta trece, zilele se duc, iar tu nu realizezi mare lucru. Evident că te sperii. Te sperii și te apucă insatisfacția de propria persoană. Stima de sine se șubrezește dar… parcă tot nu te poți stăpâni.

Internetul nu este singura formă de a petrece timpul liber!

Internetul crează dependență. Orice lucru folosit în exces crează dependență. Ți-e din ce în ce mai greu să lași telefonul din mână? Abia aștepți să ajungi acasă ca să faci binging? Pierzi vremea la job stând pe Facebook? Ai o relație virtuală în paralel cu cea reală? Este vremea să conștientizezi că ai o problemă și să iei măsuri. Să iei măsuri în avantajul tău deoarece, încet încet, te transformi într-un mic roboțel incapabil să mai trăiască în realitate, să vadă realitatea sau să acționeze în consecință.

Nu mai realizezi nici dacă soțul te înșeală. Nu mai vezi nici dacă o iau razna copiii. Nu conștientizezi nici cât mănânci. Pierzi sensul vieții. Ești într-un cerc vicios. Cât timp mai ai de gând să îți irosești viața astfel? Dacă simți că ai scăpat caii, exact ca în cazul oricărei dependențe, trebuie să apelezi la voința proprie. Și când voința proprie nu dă rezultate, voința Divină nu te dezamăgește niciodată.

Trezește-te! Internetul dăunează grav realității!

Impune-ți niște limite. Exact aceleași limite pe care le-ai impune copilului tău. Dacă ai vedea că al tău fecior se transformă într-un zombie din cauza folosirii în exces a internetului, nu ai lua măsuri?! Atunci tu de ce comiți o greșeală ca de adolescent?!

Te apucă dorul de Youtube? Ok, stai doar o oră. Mori de curiozitate să vezi un serial? Ok, fă binging sâmbăta seară doar. Te bâzâie lumea pe Whatsapp? Răspunde-le doar dimineața când stai pe WC și, dacă au vreo urgență reală, să te sune! Ce sens au discuțiile inutile despre nimic?!

Întâlnește-te cu tine însuți!

Cu ce îți îmbunăntățesc viața aceste triavialități? Când ai citit o carte ultima dată? Când ai plecat cu cortul ultima dată? Când ai făcut ultima dată o activitate în aer liber? Când ai plecat de nebun/ă într-o plimbare pe plajă?! Când ai făcut ultima dată o pauză de internet și tehnologie?

Tehnologia salvează vieți, dar în aceeași măsură și distruge vieți. Și uite așa te trezești dintr-o dată cu fobii și frici nenumărate. Devii depresiv și antisocial. Nu mai găsești plăcere în viața de zi cu zi. Apatia se instalează. Nu ai scopuri. Nu stabilești obiective. Îți pierzi focusul și determinarea. Stresul devine parte din viața ta, iar creierul este din ce în ce mai obosit. Nu mai dormi cum trebuie. Te simți epuizat/ă. Nu te mai recunoști. Nici nu mă miră. Ai nevoie de o pauză.

Așadar, pune stop vritualului și trăiește cu adevărat!

– II –

Accesează link-urile Sfaturi Motivaționale BuzăuDezvoltare Personală Buzău sau Consiliere Psihologică Buzău pentru mai multe articole interesante! 

5 1 vote
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments