Instinctul de supraviețuire (în iubire) este cel mai important instinct!

Instinctul de supravietuire
Instinctul de supravietuire

Instinctul de supraviețuire în iubire este cel mai important instinct, însă dragostea este uneori atât de oarbă încât ajungem să ni-l pierdem. Nu îți pierde instinctul de supraviețuire de dragul unui bărbat. Nu îți ignora vocea interioară doar pentru că ai impresia că îl iubești, că nu poți trăi fără el sau ți-e milă de el. Acest instinct este semnalul tău de alarmă care urlă la tine și îți spune să pleci cât mai departe de el.

De fiecare dată când ești pusă într-o situație limită pentru el sau din cauza lui, îți știrbești din instinctul de supraviețuire și o să tot faci asta până când, într-o zi, te vei afla în pragul prăpastiei, la limita dintre depresie și moarte / sinucidere. Iubirea irațională poate să ucidă. Și dacă ajungi în punctul în care tu, nevoile și dorințele tale nu mai contați, o să faci lucruri din ce în ce mai nesăbuite. Lucrurile nesăbuite le vei face accidental, din inconștiență sau pentru că ți-ai pierdut dorința de a trăi.

Un bărbat care te iubește nu te distruge, ci te ajută să înflorești. Asta este diferența dintre iubirea oarbă și cea reală, împărtășită și deplină.

Iubește-l! Fii alături de el! Înțelege-l! Mai lasă de la tine! Închide ochii, că doar nu te-a omorât! Iartă-l! Fă-te că n-auzi! Fă-te că nu știi! Ce nu știi nu te afectează.

Compromisurile compromit relațiile! Suferi de sindromul mesianic?

De ajuns cu lecțiile de viață! Este vremea să iubești și să fii iubită, împărtășit și deplin. Începuturile sunt întotdeauna grele. Generează teamă și nesiguranță. Dar vine un moment în viața ta și în relația ta în care ajungi să te întrebi:

Sunt bine unde sunt?

Mi-e bine unde sunt?

Sunt fericită unde sunt?

Este relația pe care o merit?

Sunt liniștită unde sunt?

Mă simt iubită unde sunt?

Sunt într-un loc fertil pentru a crește?

Dacă răspunsurile la toate aceste întrebări sunt „nu” sau „da, dar…” atunci în mod cert este momentul perfect pentru un nou început. Este momentul prielnic pentru un RESTART! Dacă n-o vei face, vei continua să îți ataci și să îți slăbești instinctul de supraviețuire până când vei atinge cel mai înalt prag al degradării.

Nu trebuie să aștepți momentul în care nu te mai poți privi în oglindă. Nu trebuie să trăiești experiența de a-ți fi scârbă de tine. Nu trebuie să cunoști clipa în care nu vei mai putea dormi liniștită pe perna ta. Nu ai de ce să trăiești în stres, neliniște, frică și neiubire. Niciun bărbat NU merită sacrificiu de a-ți pierde sinele sau viața pentru o așa-zisă iubire care nu face altceva decât să te chinuie.

Stima de sine gradeză și instinctul de supraviețuire!

Așadar, cu cât vei zăbovi mai mult în acea relație care te face să te simți neiubită, insuficientă, nedemnă, nevrednică, neimportantă și neînsemnată, cu atât stima ta de sine va fi mai scăzută. Prin urmare, puterile tale vor slăbi și vei ajunge să crezi cu adevărat că nu ești suficientă și demnă de iubirea lui. Și când îți pierzi speranța și încrederea în tine, îți pierzi și dorința de a mai trăi. Îți anesteziezi instinctul de supraviețuire, făcând lucruri ÎMPOTRIVA TA pentru a-l iubi pe el… aceste acțiuni te adâncesc în depresie și îți asigură irosirea de sine.

Dacă nu ești suficient de bună pentru el, dacă nu te consideră demnă de iubirea lui, orice ai face el nu o să își schimbe părerea despre tine, comportamentul față de tine sau senimentele pentru tine. Asta nu înseamnă că ești sub standardele lui, ci că el este bărbatul nepotrivit pentru tine care te atrage într-o relație toxică doar pentru a-și hrăni propriile plăceri. Când nu o să îi mai satisfaci nevoile sau plăcerile, te va părăsi.

Iubirea irațională ia diverse forme înșelătoare, fii atentă la instinctul tău de supraviețuire!

Mergi înainte fără el! Tu ești cea mai importană ființă din viața ta!

– II – 

Accesează link-urile Sfaturi Motivaționale BuzăuDezvoltare Personală Buzău sau Consiliere Psihologică Buzău pentru mai multe articole interesante!

0 0 vote
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments