Frica de moarte – manifestări și simptome!

frica de moarte - manifestări și simptome
Orice teamă ai avea, dacă faci exercițiul „ce urmează după asta?” vei constata că la bază se află aceeași frică – frica de moarte.

Frica de moarte – manifestări și simptome este articolul care demonstrează că toate fricile pe care un om le resimte de-a lungul vieții sunt extrapolări ale fricii de moarte în care își au și izvorul.

Așadar, indiferent care este tipul fricii de care suferi, care îți terorizează fiecare clipă a existenței, sursa fricii tale este însăși frica de moarte. Dacă te cercetezi amănunțit, vei vedea că la bază se află UNICĂ teamă fundamentală și universală – frica de moarte.

Nu trebuie să fii psiholog sau specialist în dezvoltarea personală pentru a realiza că frica de moarte este cauza și motorul tuturor celorlaltre temeri ale tale. Este de ajuns să faci exercițiul numit „Și ce urmează după asta?”

Să luăm drept exemplu două temeri:

frica de a-ți pierde jobul și frica de a fi părăsit!

Mi-e teamă că îmi voi pierde serviciul.

Și ce urmează după asta?

După voi rămâne fără bani.

Și ce urmează după asta?

Vom fi dați / voi fi dat/ă afară din casă.

Și ce urmează după asta.

Familia mă va renega.

Și ce urmează după asta?

Voi ajunge pe stradă.

Și ce urmează după asta?

Voi muri de foame sau de frig.

Ei bine, frica de a-ți pierde jobul se traduce prin frica de moarte.

Mi-e teamă că soțul/soția mă va părăsi.

Și ce urmează după asta?

Voi rămâne singură/singur.

Și ce urmează după asta?

Mă voi îmbolnăvi de depresie.

Și ce urmează după asta?

Voi fi concediat/ă.

Și ce urmează după asta?

Voi ajunge muritor de foame.

Și ce urmează după asta.

Voi muri pe stradă în frig și în singurătate.

Ei bine, și frica de a fi părăsit se traduce tot prin frica de moarte.

Orice teamă ai avea, dacă faci exercițiul „ce urmează după asta?” vei constata că la bază se află aceeași frică – frica de moarte.

Fobiile, frica de durere, frica de suferință, frica de boală, frica de a trăi, frica de a iubi, frica de a ne apropia de cineva, frica de a fi respinși, frica de a pierde pe cineva, frica de a fi părăsiți, frica de singurătate, frica de eșec, frica de Dumnezeu, frica de Iad, frica de damnațiune, frica de sărăcie, frica de ridicol, frica de a fi criticat, frica de inadecvare, frica de a fi puși în pericol, frica de a fi dezaprobați, frica de a vorbi în public, frica de plictiseală, frica de responsabilitate, frica de a lua decizii, frica de autoritate, frica de pedeapsă, frica de schimbare, frica de nou, frica de violență, frica de pierdere a controlului, frica de sentimente, frica de manipulare, frica de a fi respins, frica de a fi expus, frica de sex, frica de ripostă, frica de bătrânețe, frica de FRICA ÎNSĂȘI toate conduc la BOALĂ fizică, psihică și emoțională și, ulterior, la FRICA DE MOARTE.

Frica poate lua orice formă, dar la bază, jubilând, se află tot FRICA DE MOARTE!

Frica reprezintă emoția preponderentă în viețile multor oameni. Frica atrage forțe asemănătoare ei, de aceea ne merge prost, de aceea suferim, de aceea pățim accidente și ghinioane, de aceea suntem mințiți, respinși, păcăliți sau batjocoriți – pentru că frica se transpune în realitatea ta. Frica îți creează realitatea pe care o trăiești. Aceeași capacitate o are și iubirea, însă câte din acțiunile tale au ca sursă iubirea și câte din acțiunile tale au ca sursă frica?

Mergi la muncă pentru că te temi de sărăcie.

Te căsătorești pentru că te temi de singurătate.

Faci fapte bune DE FRICA lui Dumnezeu și NU din iubire pentru Dumnezeu.

Uneori trăiești pentru că ești nevoit, pentru că ți-e frică să mori,

NU pentru că îți iubești viața.

Frica ne influențează viața, sănătatea, relațiile!

De ce spun asta? Pentru că în prezența fricii devenim nervoși, stresați, geloși, paranoici, panicați, anxioși, retrași, isterici, neglijenți cu noi înșine, posesivi, obsedați de control, mincinoși, deprimați, exagerat de emotivi, îngrijorați, blocați psihic și emoțional, tensionați, îngrijorați, sfioși, timizi, superstițioși, defensivi, neîncrezători, nesiguri, amenințați, suspicioși, captivi, vinovați, plini de trac, închiși și așa mai departe.

Persoanele încolțite de frică pot deveni ipohondrici, dependenți de diverse substanțe, lucruri, obiceiuri și chiar oameni care, la rândul lor, favorizează și adâncesc frica, exact ca într-un cerc vicios. În plus, favorizează inhibițiile, tulburările obsesiv-compulsive și melodrama imaginară.

Frica atinge cea mai sensibilă coardă a noastră:

dorința de supraviețuire!

Din punct de vedere fizic, frica hipertrofiază mecanismele cerebrale. În prezența fricii, oamenii au palpitații, greață în stomac, tremur muscular, transpirație, puls accelerat, migrene și de aici ajung să sufere cu adevărat de boli din ce în ce mai grave, precum cancerul, deoarece frica slăbește și șubrezește sistemul imunitar, fapt care favorizează apariția multor boli.

Cei care sunt încolțiți de frică nu își asumă responsabilitatea pentru viața lor, proiectează cauze în exterior și dau vina pe ceilalți pentru nefericirile lor și cred că Dumnezeu nu există sau dacă există, este unul punitiv.

Teama de moarte — Cum o puteți învinge?

Ei bine, când încetezi să mai găsești vinovați și să îți asumi responsabilitatea pentru fiecare clipă a existenței tale, viața ta se îmbunătățește și frica se risipește. Nu te pedepsește Dumnezeu, trăiești repercursiunile faptelor tale sau și mai rău, trăiești repercursiunile neacțiunilor tale. Pasivitatea este mai rea decât greșeala!

Citește și: Ce este frica irațională?

0 0 votes
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments