Forța Creatoare a Gândului – prima parte

Rezumat Forța Creatoare a Gândului
Rezumat Forța Creatoare a Gândului

Forța Creatoare a Gândului – prima parte!

Prima întâlnire din cadrul Proiectului Vocea Creatoare a avut loc joi, 06.06.2019, de la ora 18:00 și a durat aproape 3 ore. Am cunoscut oameni minunați și am discutat despre diverse probleme care au la bază gândurile toxice, sentimentul de vinovăție, respectul de sine insuficient, iubirea de sine insuficientă și puțin din repercursiunile abandonului. Am vorbit despre traumele nedepășite și despre dizolvarea acestor fantasme ale trecutului care ne mențin în menghina timpului și a insatisfacției. Nu ne mai bucurăm de prezent, trăim cu durerea trecutului și cu frica de viitor.

În cele ce urmează o să redau, pe scurt, acest Rezumat Forța Creatoare a Gândului!

Când forța gândului și frecvența lui se unesc, se creează tiparul, iar tiparul îți creează realitatea pe care o trăiești.

Cele 3 niveluri ale creației sunt: gândul, cuvântul și fapta! Așadar, gândul este primul nivel al creației. Este primul pas al acțiunii. Este prima forță. Este energia primară care conduce locomotiva vieții tale.

Fiecare om are 2 voci în mintea sa:

  1. Gândul conștient, care dorește schimbarea, este cel care speră și te îmbărbătează.
  2. Gândul cel mai subtil, aproape insesizabil, care reflectă convingerile tale implacabile bazate, de cele mai multe ori, pe frică este cel care îți creează realitatea.

Când gândul cel mai profund este conștientizat, educat și schimbat voit într-unul pozitiv, atunci, încet-încet, eforturile și voința de a-ți purifica gândurile vor avea rezultatul mult așteptat: O VIAȚĂ MAI BUNĂ!

Când cele două voci se unesc și strigă în unanimitate: sunt puternic și mă iubesc, atunci devii creatorul deplin al vieții tale!

Gândul omului este alimentat de 2 energii primare:

  1. IUBIREA. Care naște plăcerea, pasiunea, dorința, bucuria, fericirea și așa mai departe.
  2. FRICA. Care naște teama, frustrarea, anxietatea, gelozia, starea de nervozitate și așa mai departe.

Cele 2 sunt motivațiile în baza cărora GÂNDUL CREEAZĂ REALITATEA PE CARE O TRĂIEȘTI. Gândul fără emoția iubirii sau fricii nu înseamnă nimic!

Gândul are un potențial infinit. Datorită gândului avem capacitatea de a controla TOT: corpul nostru, viața noastră și SĂNĂTATEA noastră. Puterea infinită a gândului ne reglează sau ne distruge din punct de vedere fiziologic. Boala sau sănătatea sunt la cheremul gândurilor noastre.

Cum este posibil așa ceva? Simplu! Tot ceea ce gândim se răsfrânge nu doar asupra calității vieții noastre, ci și asupra sănătății noastre. Ceea ce gândești se transpune în realitatea ta!

Avem zilnic câteva zeci de mii de gânduri și marea lor majoritate sunt la voia întâmplării. Tocmai pentru că motorul gândurilor noastre se află pe pilot automat, avem din ce în ce mai puțin control asupra vieții noastre.

Gândurile nocive și toxice sunt de mai multe feluri:

  1. Gânduri negative bazate în special pe frică: frica de a acționa și frica de eșec.
  2. Gândurile devalorizante de genul: nu sunt bun de nimic, nu pot, sunt inutil, etc.
  3. Gândurile limitative de forma: lasă că fac mâine, încep de luni, lasă că nu vede nimeni, merge și așa, etc.
  4. Gândurile acuzatoare: sentimentul de vinovăție față de propria persoană SAU, la polul opus, învinovățirea celorlalți pentru eșecul propriu.

Orice gând care îți face rău, care îți generează frică sau te limitează, este un gând TOXIC și trebuie dizolvat până la eliminarea lui completă.

– // –

Găsești aici Forța Creatoare a Gândului – a doua parte!
Găsești aici Forța Creatoare a Gândului – a treia parte!

0 0 vote
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments