Forța Creatoare a Gândului – a doua parte!

Rezumat forta creatoare a gabdului - partea a doua
Rezumat forta creatoare a gabdului - partea a doua

Forța Creatoare a Gândului – a doua parte!

Repercursiunile gândirii toxice pe termen lung sunt următoarele: boala, tristețea, singurătatea, depresia, dezgustul de sine, dezamăgirea de sine, etc.

Fiecare gând nociv, durere și traumă sunt înregistrate atât în inimă, dar și în creier. Gândurile puternice însoțite de o emoție puternică de IUBIRE sau FRICĂ se transformă în NEUROPEPTIDE, iar acestea se așează în punctele sensibile din organism: pe organele cu o sensibilitate mai mare.

Neuropeptidele sunt transmițătorii chimici ai creierului. Neuropeptidele mai sunt cunoscute și ca MOLECULELE EMOȚIILOR. Așadar, neuropeptidele creează o rețea de comunicare între creier și corp. Neuropeptidele influențează: sistemul nervos, sistemul imunitar, sistemul limfatic, practic funcționalitatea întregului organism.

În fiecare clipă sunt eliberate în corp ZECI de NEUROPEPTIDE!

Neuropeptidele nu sunt nici bune, nici rele, dar sunt zeci de tipuri diferite. Starea emoțională predominantă dintr-un anumit moment determină compoziția și cantitatea „cocktailului” de neuropeptide. Combinația și cantitatea de neuropeptide influențează, deci, sănătatea.

Deoarece orice exces afectează negativ organismul, excesul și compoziția distructivă de neuropeptide conduc la: depresie, tristețe, apatie, îmbolnăvire fizică de orice fel, chiar și cancer, și așa mai departe.

Neuropeptidele produc schimbări chimice în corp care pot întări sau pot distruge psihicul și organismul.

În concluzie, puterea noastră este NELIMITATĂ! Prin gândurile noastre alegem să trăim sănătoși sau bolnavi.

Tu ce alegi să activezi? VINDECAREA sau BOALA?

Creierul nostru este cel mai performant computer. Este normal să nu știm să îl folosim cum trebuie sau la capacitate maximă. Este firesc să greșești și să nu știi ceva, ceea ce este inadmisibil este să nu vrei să îți depășești limitele.

Cum poți folosi forța creatoare a gândului în avantajul tău?

  1. Conștientizează gândul nociv în fiecare clipă a existenței tale.
  2. Identifică ce gând toxic este predominant în mintea ta.
  3. Încearcă să-i opui rezistență. Înainte de a reacționa, de a te speria sau de a răspunde sub impulsul nervilor, ia-ți o pauză de 10 minute, numără până la 10, spune rugăciunea ta preferată apoi imaginează-ți ce părere ți-ai face dacă nu ai fi TU direct implicat în acea situație. Care soluție crezi că ar fi cea mai bună dacă TU ai fi observatorul?
  4. Acționează primului impuls distructiv.

Prin voință și determinare vei reuși să ții în frâu gândurile toxice și prin conștientizare vei reuși să separi adevăratul pericol de gândul toxic nefondat! Nu trebuie decât să gândești ceea ce simți și îți gândești fiecare acțiune. Acțiunea imediat următoare este în avantajul tău sau mai rău te afundă în probleme?!

– // –

Găsești aici Forța Creatoare a Gândului – prima parte!
Găsești aici Forța Creatoare a Gândului – a treia parte!

0 0 vote
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments