Eliberarea din suferință se realizează prin RENUNȚARE!

Eliberarea din suferință se realizează prin RENUNȚARE!
Eliberarea din suferință se realizează prin RENUNȚARE!

Eliberarea din suferință se realizează prin RENUNȚARE. Calea renunțării este cea mai eficientă soluție de a depăși durerea, apatia și neputința, pentru a te îndrepta cu fermitate spre CURAJUL de a trăi viața pe care o dorești.

Știu ce o să îmi spui, că nu poți renunța la iubitul/iubita care te face să suferi, la jobul care te umple de stres, la mania ta de a deține controlul, la traiul de zi cu zi cu care ești obișnuit/ă.

Ai dreptate! Dar doar parțial. Schimbarea este înfricoșătoare, terifiantă și aparent imposibilă. Dar să îți spun un lucru: totul pe lumea aceasta are o rezolvare, ABSOLUT TOTUL. Moartea este singurul fapt real care nu mai poate fi schimbat, în rest ai capacitatea de a schimba TOTUL.

Eliberarea din suferință nu reprezintă o filosofie – este posibilă și accesibilă oricărui om hotărât și motivat!

Realitatea pe care o trăiești reprezintă oglinda lumii tale interioare. Când problema este din interior, iar soluțiile vin din exterior, rezolvarea este doar temporară. Vindecarea și eliberarea încep din miezul ființei tale.

Și acum o să te întrebi. Ok, schimbarea începe cu mine. Vindecarea începe din interiorul meu. Eliberarea începe din miezul ființei mele. Pe hârtie asta electronică sună ok. Dar cum fac efectiv să îmi schimb viața?!

Căile cele mai eficiente sunt și cele mai simple și mai banale:

  • Introspecția: Ce te doare și de ce te doare. Pune pe hârtie lucrurile care te dor și cauzele pentru care te dor. Crezi că poți schimba ceva? Tu personal, poți schimba situația? Dacă aștepți ca EL / EA să se schimbe, ca șeful să devină ok, ca durerea să treacă de la sine, s-ar putea să aștepți mult și bine. Schimbarea începe cu tine, iar dacă schimbarea acelei situații dureroase nu stă în puterea ta. Atunci…
  • Motivația: Trebuie să găsești motivația de a pune STOP. Ce ar trebui să te motiveze? Faptul că suferința și calvarul o să înceteze. Nu reprezintă motive suficient de întemeiate?! Ok, află că pe fondul fricii și al durerii nu ai cum să evoluezi. Când ți-e frică și te doare, nu poți fi productiv/ă, nu poți crește, nu poți construi, nu te poți dezvolta.

Poți supraviețui, dar nu trăiești cu adevărat. Apoi…

  • Voința: Activează-ți voința. La început va fi un exercițiu de efort. Pun stop și mă ambiționez să nu mă mai întorc din drum orice ar fi. Pun stop hotărât, asumat și ferm. Pun stop cu adevărat, nu doar din gură, și indiferent ce factor extern o să intervină, eu nu o să mai revin în povestea care mă făcea să sufăr. Și știi de ce?! Pentru că oamenii nu se schimbă peste noapte. El / ea nu o să devină partenerul / partenera potrivit/ă pentru tine dacă nu a reușit să fie de-a lungul anilor pe care i-ați trăit împreună. Dacă șeful îți face o mărire de salariu, asta nu înseamnă că ai jobul pe care îl visezi. Durerea nu trebuie să devină tolerabilă în timp. Trebuie eliminată definitiv.
  • Renunțarea: Vine la pachet cu un sentiment eliberator. Dintr-o dată se face liniște. Dintr-o dată se face lumină. Dintr-o dată încetează durerea, chinul, frământarea, lupta și fierbințeala aceea din piept pe care o simți de fiecare dată când lucrurile nu sunt așa cum ți le dorești tu. Te bucuri de eliberare abia când într-o sinceritate deplină față de tine, alegi conștient să renunți la toți oamenii, faptele și experiențele care te fac să suferi.

De azi, gata, nu mă mai întorc din drum indiferent ce iluzie mi-ar vinde propriul ego sau oamenii din jurul meu care mă seduc și mă manipulează să trăiesc ÎMPOTRIVA MEA și nu în avantajul meu!

Știu că acești 4 pași par simpli în teorie și grei în practică. Egoul tău este atașat de suferință. Mintea ta născocește tot felul de scuze și temeri. Inima ta este îngrozită de ideea schimbării. Plafonarea este mai ușoră de fiecare dată. Iar durerea care devine tolerabilă în timp pare a fi mai ușoară decât potențialul dor pe care ai putea să îl resimți în absenața tiparului cu care ești familiarizat/ă. Dar nu este așa, dintr-o dată o să înceteze și dorul și frica. Dintr-o dată se instalează pacea și adevărata eliberare.

De ce să îți fie dor de durere când poți trăi miracolul unei vieți cu adevărat fericite?! Think about that! Eliberarea din suferință este posibilă și pentru tine.

– II – 

Accesează link-urile Sfaturi Motivaționale BuzăuDezvoltare Personală Buzău sau Consiliere Psihologică Buzău pentru mai multe articole interesante! 

0 0 vote
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments