De ce sunt amantă? O întrebare la care foarte puține femei au un răspuns!

de ce sunt amantă
de ce sunt amantă

De ce sunt amantă? Mă întreabă Cati pe e-mail!

De când mă știu accept acest statut. Totul a început în adolescență, am luat-o ca pe o joacă. Îmi plăcea de colegul meu, iar el avea prietenă. Cumva, am reușit să mă bag pe sub pielea lui și să devin prietena lui. Îmi era drag de el, dar nu eram singura în viața lui. Nu eram singura fată îndrăgostită de el. Am devenit iubita lui, dar nu cea oficială, ci cea neoficială.

De la prima relație pe ascuns, am ajuns la următoarea relație pe ascuns și la altă relație pe ascuns și tot așa, până când am conștientizat că mi-am irosit mare parte din tinerețe fiind în relații cu bărbați căsătoriți sau cu iubite. De ce, Doamne iartă-mă, sunt amantă?! Dar realizez că nu mai știu să construiesc o relație normală. Parcă nu mai știu să iubesc cu adevărat. Parcă nu mai am idee cum este să trăiești fără să ai inima în gât de teamă că vom fi descoperiți. Parcă nu mai știu să fiu sinceră.

Mă tem de singurătate și nu întrezăresc o portiță de ieșire din povestea în care m-am afundat.

De ce sunt amantă? De ce accept să fiu amantă deși sunt nefericită? De ce sunt amantă când de fapt îmi doresc să am și eu propria mea familie? De ce sunt amantă când de fapt mi-ar plăcea să fiu soție?

Femeia nu se naște a fi amantă, ea devine amantă.

De ce? Motivele sunt numeroase, dar niciunul nu este suficient de întemeiat. Trezește-te la realitate și pune stop acestui chin la care singură te supui.

Devii amantă pentru că nu te iubești suficient de mult. Dacă ai crede că merți mai mult, ai avea un bărbat doar pentru tine. Dar crezi că nu ești suficient de bună și te autosabotezi crezând că nu o să găsești un bărbat care să „te iubească” mai mult decât el. Ei bine, ai ales cum nu se poate mai prost. Înțeleg că acest bărbat se poartă frumos cu tine, pare să te iubească și pare să te aprecieze, însă dacă te-ar iubi cu adevărat, nu te-ar obliga să stai în umbră. Nu te-ar seduce să rămâi amantă, ci te-ar transforma în iubita lui oficială, în soția lui. Oricare i-ar fi motivele, nimic nu justifică faptul că el umblă cu mai multe femei în paralel. Chiar îți place situația actuală?

Iubește-te mai mult și într-o zi o să ieși natural și fără prea multă suferință din acel amantlâc.

Devii amantă pentru că te minți că aceasta este viața pe care ți-o dorești. Te temi de angajamente. Spui că nu vrei să te măriți, că măritișul nu este pentru tine, că nu vrei să speli izmenele nimănui, că nu vrei să stai la cratiță și că nu vrei să dai socoteală nimănui. Te cred pe cuvânt că nu asta este viața pe care ți-o dorești și nu te judec pentru asta. Însă a fi soție nu înseamnă a fi sclavă. Poți fi femeia perfectă pentru un bărbat și fără să devii casnică și fără să îi speli chiloții. Vă puteți împărți treburile casnice, dacă ele chiar reprezintă o problemă pentru tine, sau puteți să angajați o persoană care să facă aceste lucruri pentru voi.

Nu te mai minți că îți place să fii amantă doar pentru că te temi de singurătate!

Devii amantă pentru că te temi de singurătate. Te minți că te acceptă așa cum ești. Dar amintește-ți tu îl accepți cu și mai multe implicații la pachet. Accepți o poveste în care, într-adevăr, nu ești singură, dar între voi se află și soția lui și celelalte iubite ale lui și jobul lui și tot așa. Asta e tot un fel de singurătate, doar că în trei – patru – cinci sau câți oameni sunt implicați în relația voastră.

Când pui capul noaptea pe pernă ești tot singură. Tu de fapt te păcălești că ai o relație cu el, când de fapt ești singură cuc. El nu este lângă tine sau alături de tine din niciun punct de vedere! Cu toate acestea, singurătatea nu este chiar atât de rea. Uneori ai nevoie să petreci timp cu tine, să afli cine ești și ce vrei, să-ți triezi prioritățile și să-ți spui GATA, de azi nu mai accept nimic din ceea ce îmi face rău.

De la iubire la obsesie este doar un pas.

Iubești sau ești doar puțin dependentă de acel bărbat?!

Devii amantă pentru că ești îndrăgostită nebunește de acel bărbat. Ai descris perfect sentimentele tale „îl iubești nebunește”. Adică este o obsesie pentru tine. Adică ai dezvoltat o obsesie pentru el. Adică habar n-ai ce mai înseamnă să funcționezi fără el. Îți sugerez să citești cartea Femei Care Iubesc Prea Mult scrisă de Robin Norwood pentru a înțelege nivelul de obsesie pe care îl dezvolți pentru el. Amândoi puteți trăi unul fără altul. Amândoi puteți supraviețui unul fără altul. Niciunul nu este responsabil pentru celălalt, oricâte promisiuni v-ați făcut voi în intimitate.

Promisiunile își pierd valoarea atunci când limita suferinței este atinsă.

Devii amantă constrânsă de împrejuări. Fie nu știai că e căsătorit, fie ești căsătorită și te-ai îndrăgostit iremediabil de acel bărbat. Oricare ar fi situația ta, dacă iubirea este reciprocă, nu te pedepsi rămânând amantă. Îți irosești potențialul de a fi cu adevărat femeie, iubită, soție și mamă pentru a fi amanta din umbră. Cea care primește iubirea cu lingurița și care n-are voie să ceară sau să pretindă ceva. De ce te limitezi când viața îți poate oferi fericirea într-un mod infinit și deplin?!

De ce sunt amantă? – este o întrebare la care TU singură trebuie să îți răspunzi. Cum ai ajuns amantă? De ce ai ajuns amantă? Cât timp mai dorești să fii amantă? Răspunde-ți acestor întrebări și află dacă există cea mai minimă șansă de a părăsi acest statut ingrat. Dacă el nu dorește să-ți ofere mai mult, înseamnă că nu este bărbatul potrivit pentru tine și-ar trebui să pui stop oricât de mult te-ar durea.

Iubirea de sine vine la pachet cu respectul de sine. Dacă te iubești și te respecți, nu o să te mai mulțumești nicio clipă cu statutul de amantă. Puterea se află la tine. Nu aștepta decizia lui, decizia îți aparține întru totul ȚIE!

Ți-ar plăcea ca fiica ta să fie în situația în care te afli tu?!

Dă-i un exemplu demn de urmat – fii fericită!

– II – 

Accesează link-urile Sfaturi Motivaționale BuzăuDezvoltare Personală Buzăusau Consiliere Psihologică Buzău pentru mai multe articole interesante! 

0 0 vote
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments