Ce este frica irațională?

ce este frica irațională
ce este frica irațională

Ce este frica irațională? Bună întrebare! Frica este în primul rând o emoție și apoi un factor declanșator al motivației.

De ce este un factor declanșator al motivației? Pentru că frica motivează. Ne trăim viețile mai mult din frică și prea puțin din dragoste. Mergem la muncă de teamă să nu murim de foame. Ne întemeiem o familie de frică să nu rămânem singuri. Ne întreținem familiile de frică să nu fim părăsiți și așa mai departe.

Teama rațională este sănătoasă,

trezește în noi instinctul de supraviețuire.

Teama irațională indică probleme! Ce fel de probleme?

De toate felurile: psihice, intrapsihice și emoționale.

Frica este, de asemenea, și un instrument de control prin care ne manipulăm viețile unii altora. Pe fondul frici nu ai cum să evoluezi deoarece frica, în sine, este limitativă și favorizează inhibițiile. Acolo unde există teamă, nu există asumarea responsabilităților și până când nu îți asumi responsabilitatea pentru viața ta, ea nu o să devină mai bună peste noapte.

De cele mai multe ori frica irațională este însoțită și de vinovăție, rușine și regret. Vinovăția, rușinea și regretul reprezintă trecutul, în vreme ce frica irațională reprezintă viitorul.

Ce este frica irațională?

Frica este o piedică în experimentarea realității.

Cu cât ești mai măcinat de frică, cu atât ești mai departe de realitate. Frica scade nivelul conștiinței și împiedică manifestarea adevăratului tău eu. Pe scurt, frica este un produs al eului și o încăpățânare a sa de a NU se supune divinității, așa cum spune David. R. Hawkins în cartea Transcenderea Nivelurilor Conștiinței.

Teama atinge în noi cel mai sensibil punct al nostru: dorința de supraviețuire. Cu toate acestea, deși EU-ul își dorește să trăiască, fiind încolțiți de frică din toate părțile, noi trăim din ce în ce mai puțin din bucuria vieții.

Cum putem învinge frica irațională?

Frica ne influențează viața, relațiile și sănătatea. Cu cât frica este mai persistentă și mai puternică, cu atât sănătatea este mai precară și viața este mai mizeră. Despre Forța Creatoare a Gândului am scris aici.

Frica este contagioasă și se transpune în realitatea noastră atrăgând forțe asemănătoare ei. Știi legea atracției, ceea ce gândești și simți atragi.

Primul pas: conștientizarea prezenței fricii

Al doilea pas: identificarea fricii/fricilor pregnante

Al treilea pas: cunoașterea umbrei lui Jung

Al patrulea pas: abandonarea în divinitate

Al cincilea pas: eliminarea dependenței față de frica irațională

Al șaselea pas: depășirea iraționalului care alimentează frica irațională

Al șaptelea pas: eliminarea consecințelor care alimentează frica irațională

Al optulea pas: vindecarea prin iubire

Despre fiecare pas în parte voi scrie în articolele viitoare.

Cert este un lucru: cu cât există mai multă frică, cu atât există și mai multă durere, neîmplinire și captivitate. Frica limitează și reduce considerabil, aproape dramatic, calitatea vieții.

0 0 vote
Article Rating

Alătură-te grupului Vocea Creatoare

Dezvoltare personală Buzău

Vino la întâlnirile motivaționale și vei învăța să devii un om asumat, responsabil, determinat, puternic și fericit! Preia ACUM responsabilitatea pentru viața ta, sănătatea ta, succesul tău financiar, sentimentele și relațiile tale! Fă primul pas spre SCHIMBARE! Schimbarea începe cu TINE!

AFLĂ MAI MULT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments